Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Sectionaalpoorten.nl Onafhankelijk advies over sectionaalpoorten en hun prijzen.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Sectionaalpoorten.nl

Aluminium sectionaalpoort: soorten & prijs

Laat je een nieuwbouwwoning plaatsen? Past je bestaande garagepoort niet meer bij de stijl van je opgeknapte woning? Of is je poort simpelweg aan vervanging toe? Dan is een aluminium sectionaalpoort een uitstekende keuze. Zo gebruik je voor het meest praktische type garagepoort het meest veelzijdige en duurzame materiaal. Alles over deze droomcombinatie lees je hier!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Prijs aluminium sectionaalpoort
Mogelijke alternatieven
3 inspirerende voorbeelden
Vergelijk snel & vrijblijvend offertes

 

 

Waarom is een aluminium sectionaalpoort zo’n goede keuze?

Een sectionaalpoort schuift elektrisch open naar boven (verticaal). De verschillende panelen van zo’n poort zijn onderling verbonden met scharnieren en glijden langs rails onder je garageplafond. Waarom is dit zo’n populaire optie? En waarom is een uitvoering met aluminium panelen zo interessant? Een overzicht met de pluspunten:

  • Maximale plaatsbesparing: bij het openen van je poort schuiven de aluminium panelen netjes onder je garageplafond. Zo verlies je bijna geen ruimte. Ideaal dus als je je garage ook als opslagplaats wil gebruiken of als je garage aan de kleine kant is.
  • Makkelijk te automatiseren: een sectionaalpoort staat garant voor een groot gebruikscomfort. Je opent zo’n poort automatisch met een afstandsbediening, een schakelaar of zelfs een app op je smartphone. Zo hoef je bij regenachtig weer je auto niet uit om je garagepoort te openen.
  • Vele uitvoeringen en afwerkingen: qua uitvoeringen kan je met een aluminium sectionaalpoort alle kanten op. Ga je voor gelijnde of vlakke panelen? Laat je het aluminium poederlakken of anodiseren in een chemisch bad voor een stoere steellook? Wil je ramen of eventueel een loopdeur maken in je garagepoort? Een vakbedrijf toont je graag alle mogelijkheden.
  • Duurzaam en onderhoudsvriendelijk: kwalitatief aluminium gaat makkelijk 50 jaar mee zonder te roesten, krom te trekken of te verkleuren. Je bent dus zeker van een uiterst duurzaam materiaal dat erg goed bestand tegen de weersinvloeden. Bovendien is aluminium ook vrijwel onderhoudsvrij. Een jaarlijkse reinigingsbeurt met een zachte doek of spons is al voldoende.
  • Optimale isolatie van je garage: oude garagepoorten zijn meestal niet geïsoleerd. Bij een inpandige garage heb je dus heel veel warmteverlies. Dat is verleden tijd als je een sectionaalpoort van aluminium laat plaatsen. Het gaat namelijk om dubbelwandige, metalen panelen die opgevuld zijn met PUR-isolatie. Zo hou je de kou en vocht moeiteloos buiten.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw garage? Vraag dan zeker meerdere voorstellen aan bij gespecialiseerde vakbedrijven in je buurt. Zo kies je gegarandeerd een sectionaalpoort op maat van jouw huis én je budget. Ontvang gratis advies en prijzen op maat!

aluminium sectionaalpoort

 

Mogelijke uitvoeringen van sectionaalpoorten in aluminium

Een sectionaalpoort van aluminium is puur maatwerk. Om jouw gedroomde garagepoort samen te stellen, moet je dus een aantal knopen doorhakken. Welke keuzes maak je? We zetten de mogelijke uitvoeringen op een rijtje:

 

1. Type aluminium panelen

Het zijn vooral de panelen die de uitstraling van je aluminium sectionaalpoort bepalen. Je kan bv. kiezen voor dun gelijnde panelen voor een mooie landelijke look. Hou je het liever strak en modern? Dan zijn vlakke metalen panelen een beter alternatief om voor te kiezen. Bij een standaardhoogte bestaat je garagepoort dan uit 3 à 5 aluminium panelen.

 

2. Kleur en structuur van de panelen

Je aluminium panelen kan je laten poederlakken in elke gewenste RAL-kleur. Hou je van de tijdloze klasse van hout? Dan is het zelfs mogelijk om de gepoederlakte panelen te laten bedrukken met een realistische houtnerfstructuur. Ook de panelen anodiseren is mogelijk. Dat is een behandeling in een chemisch bad onder elektrische spanning. Zo krijg je een industriële steellook. Qua structuur kan je dan weer kiezen voor een gladde uitvoering of een korrelige structuurlak.

 

3. Raam in de sectionaalpoort

Wil je graag genoeg lichtinval in je garage? Dan kan je probleemloos één of zelfs meerdere ramen laten integreren in je nieuwe garagepoort. In vlakke aluminium panelen kan een vakbedrijf glasopeningen frezen die bij je buitenschrijnwerk passen. Zo vormt je gevel een mooi geheel. De vorm en afmetingen van het raam, het type beglazing, … bepaal je dus zelf.

 

4. Andere mogelijke extra’s

Beglazing in je garagepoort is niet het enige mogelijke extraatje. Wil je bv. een loopdeur laten aanbrengen in je poort? Regelbare verluchtingsroosters in het onderste aluminium paneel? Of extra beveiliging om inbrekers het leven zuur te maken? Het kan allemaal. Bespreek al je wensen met vakbedrijven in je buurt.

 

Vergelijken loont: vraag meerdere offertes aan voor je garagepoort!

Het mag duidelijk zijn: met aluminium panelen kan je veel. Wil je inspiratie opdoen voor jouw project? Neem dan contact op met meerdere gespecialiseerde plaatsers. Het aanbod aan uitvoeringen verschilt namelijk vaak van bedrijf tot bedrijf. Door meerdere experts aan te spreken, krijg je een goed beeld van je opties en maak je een weloverwogen keuze!

Vrijblijvend offertes aanvragen? Via onze offerteservice kom je gratis in contact met ervaren bedrijven voor advies en prijzen op maat. Start hier je aanvraag!

 

Prijs aluminium sectionaalpoort

Aluminium is niet het goedkoopste materiaal voor een garagepoort, maar het is wel de meest duurzame keuze. Gemiddeld mag je uitgaan van 2.000 à 4.000 euro (excl. btw, incl. plaatsing) voor een aluminium sectionaalpoort. Vooral de afmetingen, de uitvoering, eventuele extra’s, … bepalen het prijskaartje.

Een exacte kostprijs voor jouw aluminium sectionaalpoort? Een gespecialiseerd vakbedrijf maakt graag vrijblijvend een offerte voor je op. Achteraf beslis jij zelf of je de sectionaalpoort laat plaatsen of niet. Vergelijk gratis prijsvoorstellen met onze offerteservice!

 

sectionaalpoort aluminium

 

Mogelijke alternatieven voor aluminium

Naast aluminium kan je een sectionaalpoort ook van PVC of hout laten maken. Elk materiaal heeft uiteraard zijn eigen voor- en nadelen. Hou je het liever iets budgetvriendelijker? Dan is kunststof beter dan een metaal zoals aluminium. Een korte blik op beide alternatieven:

 

ALTERNATIEF 1: PVC sectionaalpoort

Ook kunststof panelen zijn populair voor sectionaalpoorten. Net als bij aluminium zijn zulke panelen licht van gewicht, erg onderhoudsvriendelijk en beschikbaar in verschillende kleuren, structuren, … Ook hier kan je trouwens kiezen voor een houtlook. Wat is dan het verschil vergeleken met aluminium? PVC is iets minder duurzaam en luxueus dan dit metaal, maar het kost je ook wat minder geld!

Interesse in een PVC sectionaalpoort? Ontvang vrijblijvend offertes op maat!

 

ALTERNATIEF 2: houten sectionaalpoort

Heb je houten ramen en deuren? Of ben je simpelweg fan van echt hout? Dan kan je ook een sectionaalpoort met houten panelen laten plaatsen. Het is dan wel belangrijk om te werken met hardhout of thermisch behandeld hout. Zo ben je namelijk zeker van een lange levensduur. Hou er wel rekening mee dat hout na verloop van tijd altijd onderhoud vergt. Zo’n houten poort is ook iets duurder dan PVC en aluminium.

Interesse in een houten sectionaalpoort? Ontvang vrijblijvend offertes op maat!

 

3 voorbeelden van aluminium sectionaalpoorten

In overleg met een gespecialiseerd vakbedrijf bepaal jij zelf hoe je nieuwe garagepoort eruit komt te zien. Zie je door al de bomen het bos niet meer? En twijfel je tussen meerdere designs, kleuren, … voor de aluminium panelen? Dan kunnen de onderstaande 3 voorbeelden ongetwijfeld een bron van inspiratie zijn:

 

VOORBEELD 1: moderne sectionaalpoort in aluminium

aluminium sectionaalpoort modern

Het meest strakke eindresultaat? Dan kies je het best voor een sectionaalpoort met vlakke aluminium panelen. De bovenstaande foto is daar een mooi voorbeeld van. De grijze kleur van de panelen past ook perfect bij de gepolierde betonvloer en de witte crepi muren. Ten slotte maakt de gladde uitvoering van de poederlak op het aluminium het plaatje helemaal compleet.

 

 

VOORBEELD 2: landelijke aluminium sectionaalpoort

landelijke aluminium sectionaalpoort

Een aluminium garagepoort hoeft niet per sé modern en minimalistisch te zijn. Ook een landelijke uitstraling is zeker mogelijk. Bijvoorbeeld door niet te werken met vlakke aluminium panelen, maar te kiezen voor een bepaald patroon. De bovenstaande sectionaalpoorten zijn daar het beste bewijs van. De blauwe poederlak past ook perfect bij de bleke bakstenen en sierbestrating.

 

 

VOORBEELD 3: brede aluminium sectionaalpoort in moderne villa

aluminium sectionaalpoort villa

Met aluminium zijn grote overspanningen mogelijk. Het gaat namelijk om een licht, maar tegelijkertijd stevig metaal. Daardoor zijn ook erg brede garagepoorten perfect te realiseren met aluminium. Ideaal als je een vrijstaande woning hebt met een grote garage voor 2 auto’s. De verticale lijnen in de panelen van de bovenstaande poort zorgen ook voor extra klasse en een speels effect.

 

 

Offertes voor (automatische) poorten ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen