Brandwerende sectionaalpoorten: opties & prijzen
Brandveiligheid is essentieel voor elke woning en ieder bedrijfsgebouw. Met een brandwerende sectionaalpoort bescherm je jouw eigendom efficiënt tegen brand. Deze poorten zijn speciaal ontworpen om brand en rook zo lang mogelijk tegen te houden. Lees hier meer over de opties & prijzen!
Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Brandwerende sectionaalpoorten: prijs
Sectionale brandwerende poorten: wetgeving
Veelgestelde vragen [FAQ]
Ontvang vrijblijvend offertes
Wanneer kies je voor een brandwerende sectionaalpoort?
Een sectionaalpoort is verdeeld in meerdere secties en opent zich naar boven. Je bespaart ruimte omdat de poortpanelen doorschuiven in bovenliggende rails. Zulke poorten kan je ook verkrijgen in brandwerende materialen. Een brandwerende poort moet ervoor zorgen dat een ruimte luchtdicht is afgesloten in geval van brand Maar wanneer is zo’n brandveilige sectionaalpoort aan te raden?
- Industriegebouwen: voor magazijnen en fabrieken is het vaak verplicht om ruimtes brandveilig af te sluiten. Daarom zijn brandwerende sectionale poorten een echte aanrader voor industriebedrijven. Een poort voor een chemisch bedrijf moet voldoen aan allerlei veiligheidsmaatregelen.
- Commerciële gebouwen: een brandwerende poort of deur is voor winkels, restaurants en kantoorgebouwen ook zeer belangrijk. Deze gebouwen moeten aan allerlei brandnormen voldoen, waardoor een degelijke sectionaalpoort een uitstekende optie is.
- Particuliere woningen: ook voor normale woningen kan een brandveilige poort interessant zijn. Wil je jouw geliefde auto optimaal beschermen? Kies dan voor een brandwerende garagepoort.
Wil je een brandwerende sectionaalpoort laten plaatsen? Een installateur informeert je graag over de verschillende mogelijkheden. Zo kies je gegarandeerd een brandveilige sectionaalpoort die bij jouw industriële pand, bedrijfsgebouw of woning past. Ontvang gratis advies op maat!
Mogelijke uitvoeringen
Welke brandveilige sectionaalpoorten zijn er? Sectionale poorten komen in verschillende materialen voor en krijgen een degelijke vulling en afwerking om brandwerend te zijn. We geven je hieronder een overzicht van de verschillende uitvoeringen en de extra opties voor brandwerende sectionaalpoorten:
- Materialen: op gebied van materiaal heb je veel om uit te kiezen: composiet, inox, aluminium, kunststof en zelfs beglazing. Al deze materialen werken brandvertragend, maar hoogwaardige kunststoffen en metaal zijn vaak de beste opties voor een brandwerende sectionaalpoort.
- Vulling & isolatie: een brandwerende sectionaalpoort heeft een isolerende vulling tussen de twee platen. Deze vulling is bv. gevuld met minerale wol voor een brandvertragende werking. Verder bestaat de poort uit een brandwerende beplating, afgewerkt met een speciale lak.
- Toepassingen: de poorten houden zowel van binnen als van buiten brand en rook tegen. Ze zijn ook toepasbaar voor beschermde vluchtroutes. Let wel op de juiste ondergrond. Je plaatst een brandveilige sectionaalpoort idealiter op een betonnen vloer.
- Extra opties: wil je voor je brandwerende poort ook een automatische bediening en extra veiligheidshendels? Dat is mogelijk! Je kan je poort optimaliseren met lokale branddetectie, een hogere windklasse en rookwerende eigenschappen.
Brandwerende sectionaalpoorten: gemiddelde prijs
Hoeveel kost een brandwerende garagepoort? Zo’n poort is al verkrijgbaar vanaf € 2.500 à 3.500 (excl. btw, incl. plaatsing). De exacte prijs varieert aan de hand van de grootte, de uitvoering en hoe brandwerend de poort moet zijn.
Ontvang concrete prijzen! Wil je weten hoeveel een brandwerende garagedeur voor jouw bedrijf of loods kost? Vraag meerdere offertes aan bij installateurs en vergelijk de prijzen voor verschillende sectionaalpoorten. Zo kies jij de beste en veiligste optie voor je gebouw. Start je aanvraag hier.
Sectionale brandwerende poorten: wetgeving
Hoe weet je dat een sectionaalpoort echt brandveilig is? Fabrikanten moeten zulke poorten eerst laten keuren. In Europa moeten deuren en poorten dus voldoen aan dezelfde standaarden en richtlijnen:
- CE-markering: dit is een algemeen keuringslabel voor vele producten, waaronder ook poorten. Deze markering definieert de verantwoordelijkheid van het bedrijf over de samenstelling, levering en plaatsing van de brandwerende poorten en deuren.
- Europese normen: de Europese proefnorm (EN1634) voor branddeuren en poorten zorgt ervoor dat brandproeven in Europa overal op dezelfde manier zijn uitgevoerd. Hierbij zal een fabrikant letten op de volgende factoren:
- E = vlamdichtheid
- I2 = thermische isolatie volgens standaardprocedure
- I1 = thermische isolatie volgens de bijkomende procedure (= niet standaard)
- W = stralingswarmte
- Nederlandse wetgeving: in ons land streven we naar een EI1-deur. Dat is de hoogst mogelijke norm voor de brandwerendheid van poorten. Deze sectionaalpoorten beschikken over een brandweerstand op basis van tweezijdige testen volgens de Europese norm EN 1634-1.
Veelgestelde vragen [FAQ]
Heb je nog een vraag over brandwerende sectionaalpoorten? Hier beantwoorden we alvast enkele veelgestelde vragen:
-
Hoe lang gaat een brandwerende sectionaalpoort mee?Een sectionale poort heeft een gemiddelde levensduur van 20 jaar, afhankelijk van het materiaal en de uitvoering. Door je sectionaalpoort goed te onderhouden, is de levensduur nog sterk te verlengen. Na 15 à 20 jaar is het interessant om je poorten eens te laten controleren of vernieuwen. Zeker in een omgeving waar de brandveiligheid essentieel is.
-
Moet ik mijn sectionaalpoort laten keuren?De Europese normen schrijven voor dat een brandwerende sectionaalpoort elke 3 maanden getest moet worden. Ook moet een branddeur een jaarlijkse keuring ondergaan, door een erkende instelling. Die is verplicht voor bedrijven en industriële gebouwen.