Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Sectionaalpoorten.nl Onafhankelijk advies over sectionaalpoorten en hun prijzen.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Sectionaalpoorten.nl

Sectionaaldeur garage

Sectionaaldeuren voor de garage komen het vaakst voor en die populariteit is geen toeval. Zulke poorten kan je laten inbouwen in elke garageopening en zijn het meest plaatsbesparend. Bovendien kan je kiezen uit een brede waaier aan materialen, kleuren, designs, extra’s, … In dit artikel ontdek je alles over de mogelijkheden en de prijs van zo’n sectionaaldeur voor de garage!

Ga snel naar:
Welke mogelijke materialen?
Voordelen sectionaaldeur garage
Prijs garage sectionaaldeur
Extra mogelijkheden
Waarom vakman inschakelen?
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Wat is een sectionaaldeur voor de garage?

Een garage sectionaaldeur bestaat uit verschillende panelen die aan elkaar bevestigd zijn met scharnieren. Die schuiven open langs rails bij het openen en sluiten, met een maximale plaatsbesparing in je garage tot gevolg. Er bestaan 2 grote uitvoeringen:

 • Standaard sectionaaldeur voor de garage: deze standaard uitvoering opent van beneden naar boven. De horizontale panelen komen dus recht onder het plafond van de garage te liggen. Zo kan je de beschikbare ruimte in je garage optimaal benutten.
 • Zijdelingse sectionaaldeur voor de garage: deze uitvoering open je niet van beneden naar boven, maar schuif je open langs een wand van je garage. Het gaat dus om verticale in plaats van horizontale panelen. Een interessante optie als er buizen of leidingen lopen langs je garageplafond of bij een verlaagd garageplafond.

Interesse in een sectionaaldeur voor je garage? Vraag dan zeker voorstellen aan bij meerdere plaatsers actief in je buurt. Zo kan je vlot en gericht prijzen, uitvoeringen, uitvoertermijnen, … vergelijken. Start je aanvraag hier!

 

Mogelijke materialen voor garage sectionaaldeuren

Door het brede aanbod vind je sowieso een garage sectionaaldeur op maat van jouw budget, woning en persoonlijke wensen. Een eerste belangrijke knoop om door te hakken, is de materiaalkeuze. Je kan kiezen voor 1 van de volgende 3 materialen:

 

1. Garage sectionaal deur in PVC

sectionaaldeur garage pvc voorbeeld

Net als bij ramen biedt PVC ook bij sectionaaldeuren de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Hoogwaardige PVC heeft namelijk een lange levensduur en is tegelijk behoorlijk budgetvriendelijk. Bovendien kan je kiezen uit tal van kleuren, structuren, glansgraden, … Een garage sectionaaldeur in PVC kan je zelfs krijgen in een hout- of aluminiumlook. Zo koppel je je geliefde uitstraling aan de grote voordelen van PVC.

 

2. Garage sectionaal deur in aluminium

sectionaaldeur garage aluminium

Heb je een moderne woning en zoek je naar een garagedeur in dezelfde strakke stijl? Dan is aluminium een interessante optie. Naast die minimalistische look is dit metaal licht en tegelijk enorm duurzaam. Kortom, aluminium is een keuze  voor het leven. Net als bij PVC kan je bovendien kiezen uit meerdere uitvoeringen qua kleur, design, … Zo stel je, in samenspraak met je vakman, eenvoudig een garagedeur op maat samen.

 

3. Garage sectionaal deur in hout

sectionaaldeur garage hout

Ook een sectionaaldeur voor je garage met houten panelen is mogelijk. Er bestaan zowel landelijke als moderne uitvoeringen van houten garagepoorten. Het is wel belangrijk om te kiezen voor een duurzame houtsoort die geschikt is voor buitentoepassingen. Zowel hardhout als thermisch behandeld hout zijn ideaal. Hou er rekening mee dat zo’n houten garage sectionaaldeur na verloop van tijd wel onderhoud nodig heeft.

 

Welk materiaal kies ik best voor mijn garage sectionaaldeur?

Dat hangt in eerste instantie af van je budget, de stijl van je woning en je persoonlijke voorkeuren. Is je budget eerder beperkt? Dan is een basic uitvoering van een garagedeur in PVC de beste optie. Mag het iets meer kosten? Dan kan je, naargelang de gewenste uitstraling, ook kiezen voor hout of aluminium.

TIP: wil je een goed beeld krijgen van de mogelijkheden en prijzen? Vraag dan zeker voorstellen aan bij meerdere vakmannen in je buurt. Zo kan je grondig vergelijken en een doordachte keuze maken. Ontvang gratis advies en prijzen op maat!

 

Voordelen sectionaaldeur garage

Naast een sectionaaldeur kan je ook nog kiezen voor een klassieke kantelpoort voor je garage of voor een rolpoort. Waarom is een sectionaalpoort dan de meest voorkomende keuze? We zetten de belangrijkste troeven van zo’n sectionaaldeur kort op een rij:

 • Maximale plaatsbesparing: vooral met een standaard sectionaaldeur (panelen onder het garageplafond) kan je maximaal de beschikbare ruimte in je garage benutten. Ideaal dus als je een iets kleinere garage hebt en toch voldoende stockageruimte wil.
 • Groot gebruikscomfort: met een sectionaaldeur heb je geen last van uitstekende hefarmen. Zo kan je ook een bredere wagen in een iets smallere garage parkeren. En in tegenstelling tot een kantelpoort kan je een sectionaaldeur wel probleemloos openen en sluiten als er een andere auto voor geparkeerd staat.
 • Vele uitvoeringen & afwerkingen: kies je voor een neutrale of opvallende kleur? Voor gladde of ruwere panelen? Ga je voor de natuurlijke charme van hout of voor het strakke minimalisme van aluminium? Wil je doorkijkramen of een inloopdeur laten inbouwen? De mogelijkheden voor een garage sectionaaldeur zijn zo goed als eindeloos.
 • Vlotte plaatsing: een vakman kan een sectionaaldeur voor je garage doorgaans op minder dan 1 dag plaatsen. Bovendien valt zo’n poort te monteren bij elke garagepoortopening: rechthoekig, met afgeronde hoeken, met een boog, …
 • Volledig automatiseerbaar: sectionaaldeuren voor een garage kan je vlot handmatig bedienen. Gaat het echter om een grote en zware poort? Dan kies je beter voor een automatische garagepoort. Je kan die elektrische motor bedienen met een gewone schakelaar, maar ook met een afstandsbediening of een app op je smartphone. Vraag zeker naar de mogelijkheden bij een vakman in je buurt.

 

Garage sectionaaldeur prijs

De kosten voor een sectionaaldeur voor de garage hangen vooral af van de oppervlakte, de gekozen uitvoering, de bediening (handmatig of automatisch), extra opties, … Gemiddeld mag je rekenen op 1.500 à 4.000 euro, excl. btw en incl. plaatsing.

BELANGRIJK: dit is slechts een richtprijs. De kosten voor jouw sectionaaldeur zullen in grote mate afhangen van jouw persoonlijke keuzes (bv. houtsoort, type bediening, …). Benieuwd naar een precieze prijs voor jouw gedroomde garagedeur? Dan vraag je best meerdere prijsvoorstellen aan via onze offerteservice.

 

garage sectionaaldeur

 

Welke extra mogelijkheden?

Naast het materiaal, de kleur, structuur, … zijn er nog andere mogelijkheden om een garage sectionaaldeur op maat samen te stellen. Uit welke andere opties kan je nog allemaal kiezen? Enkele voorbeelden:

 • Isolatieniveau: met een geïsoleerde sectionaal garagedeur kan je ook optimaal de warmte binnenhouden, met een lagere energiefactuur tot gevolg. Doorgaans zijn de panelen dubbelwandig geïsoleerd, maar ook rubberen afdichtingen rond de panelen voorkomen warmteverlies. Vraag je vakman zeker ook naar een vorstvrije bodemafdichting voor je garagepoort.
 • Beveiliging: een kwalitatieve garage sectionaal deur is niet alleen inbraakveilig (bv. optilbeveiliging). Daarnaast voorkomt zo’n poort ook efficiënt ongelukken met verschillende mechanismes. Zo kan zo’n sectionaaldeur automatisch stoppen als er iemand onder loopt. Een beveiliging tussen de panelen kan er dan weer voor zorgen dat je vingers niet geklemd raken.
 • Bediening: kies je voor een automatische bediening met een elektrische motor? Dan loopt de prijs van je garage sectionaaldeur een beetje op, maar je geniet wel van meer gebruikscomfort. Zo kan je de poort gewoon openen vanuit je wagen en moet je bv. niet door de regen.
 • Afwerking: het materiaal en de gekozen uitvoering bepalen al in grote mate de stijl van je garagedeur. Toch kan je nog de kroon op het werk zetten met enkele extra’s als een doorkijkraam voor natuurlijke lichtinval, een ingebouwde brievenbus, …
 • Loopdeur: een zijdelingse sectionaaldeur voor de garage kan je gedeeltelijk openen om ze te gebruiken als loopdeur. Maar ook in een standaard garagepoort kan je zo’n loopdeur laten inbouwen. Zo moet je de poort niet telkens volledig openen en sluiten als je kort naar buiten moet.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw garage sectionaaldeur? Ontvang gratis voorstellen op maat bij meerdere specialisten actief in je buurt via onze offerteservice. Start je aanvraag hier!

 

Waarom een professionele vakman inschakelen?

Het plaatsen van een garage sectionaal deur is een klus die de nodige productkennis en ervaring vergt. Wil je zeker zijn van een optimaal eindresultaat op maat voor vele jaren? Dan schakel je dus best een gespecialiseerde plaatser in. Zo kan je rekenen op…

 • Advies op maat: welke uitvoeringen zijn allemaal mogelijk voor jouw garage? Ga je best voor een handmatige of automatische bediening? Uit welke extra opties kan je allemaal kiezen? Een vakman staat je tijdens het hele project bij met advies op maat.
 • Correcte en snelle plaatsing: dankzij zijn ervaring en gespecialiseerd gereedschap plaatst een vakman je sectionaaldeur voor je garage volgens de regels van de kunst. Die montage gebeurt bovendien meestal op minder dan 1 dag, ongeacht het soort garageopening.
 • Hoogwaardige sectionaaldeur: een vakman werkt enkel met topkwaliteit, bv. een sectionaal garagedeur van Hörmann. Ook voor de andere onderdelen als de elektrische motor werkt hij steevast met hoogwaardige merken.
 • Garantie op de werken: als je samenwerkt met een professional krijg je een garantie op de sectionaaldeur zelf en op de uitgevoerde werken. Zo ben je altijd financieel beschermd.

TIP: wil je in contact komen met meerdere plaatsers in je buurt voor een offerte op maat? Dat kan gratis en vrijblijvend via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor (automatische) poorten ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende vakmannen