Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Sectionaalpoorten.nl Onafhankelijk advies over sectionaalpoorten en hun prijzen.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Sectionaalpoorten.nl

Sectionaalpoort glas

Sectionaalpoorten vinden meer en meer hun ingang als garagepoorten van woningen. Ze zijn erg praktisch, plaatsbesparend en goed te isoleren. Door glas te verwerken in je sectionaalpoort geniet je daarbovenop ook nog van enkele andere voordelen. Wat zijn die troeven? Welke uitvoeringen zijn mogelijk? En wat kost een sectionaalpoort met glas? Je leest het in dit artikel.

Ga snel naar:
Uitvoeringen sectionaalpoort glas
Glazen sectionaalpoort prijs
Expert inschakelen voor plaatsing?
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

 

Waarom kiezen voor een sectionaalpoort met glas?

Sectionale poorten zijn opgebouwd uit verschillende secties of panelen. Die panelen zijn horizontaal of verticaal tegen elkaar gemonteerd met scharnieren. Wanneer je de poort opent, schuiven de panelen afhankelijk van de gekozen uitvoering naar boven onder het plafond of opzij langs de muren. Sectionaalpoorten zijn erg praktisch omdat ze weinig plek innemen en je ze goed kan isoleren. Kies je voor een sectionaalpoort met glas? Dan geniet je ook nog van enkele andere voordelen:

 • Veel lichtinval: door beglazing in je sectionaalpoort te verwerken, creëer je in je garage veel natuurlijke lichtinval. De ruimtes binnen en buiten worden zo ook met elkaar verbonden.
 • Hoge isolatiewaarde: een sectionaalpoort heeft weinig kieren waardoor er minder warmte kan ontsnappen of binnenkomen. Ook isolatieglas zal uiteraard voor een goede isolatie zorgen.
 • Elegante uitstraling: of je nu een landelijke woning hebt of een moderne, glas past bij zowat elke stijl en geeft elke woning een elegante uitstraling.
 • Uitvoeringsmogelijkheden: tot slot zijn er ook veel keuzes die je kan maken om je sectionaalpoort met glas vorm te geven. Denk maar aan het materiaal van je poort, het aantal secties met glas…

Sectionaalpoort met glas laten plaatsen? Een specialist kan met jou de mogelijkheden bespreken en geeft je advies op maat, rekening houdende met jouw budget en voorkeuren. Vind een geschikte vakman in jouw buurt via onze offerteservice.

glazen sectionaalpoort

 

Uitvoeringen sectionaalpoort glas

1 van de voordelen van sectionale poorten met glas is dat je deze volledig zelf kan vormgeven naar jouw smaak en de stijl van je woning. We overlopen hieronder enkele van de keuzes die je daarbij kan maken:

 

1. Vormgeving van de beglazing

Een sectionaalpoort bestaat uit verschillende secties. Je kan niet alleen kiezen hoeveel secties je wil, maar van die secties kan je ook zelf kiezen hoeveel en welke je invult met een glazen paneel. Zo kan je ervoor kiezen om enkel de bovenste sectie met glas af te werken of glas te verwerken in elke sectie van je poort. Daarnaast kan je glas ook verschillende vormen krijgen. Je kan kiezen uit ronde, vierkante, rechthoekige… delen glas in verschillende afmetingen. Tot slot kan je ook verschillende soorten afwerkingen kiezen voor je glas. Denk maar aan matglas, getint glas, opaal glas…

 

2. Materiaal van de panelen

Het profiel of kader van je sectionaalpoort kan ook uit verschillende materialen bestaan. De meest gekozen materialen zijn kunststof, aluminium of hout. Elk materiaal heeft zo z’n eigen kenmerken. Zo heeft kunststof bijvoorbeeld een goede prijs-kwaliteitsverhouding en is aluminium een erg sterk materiaal met een laag gewicht. Een houten sectionaalpoort staat dan weer bekend om z’n warme en natuurlijke uitstraling. Zowel kunststof, aluminium als hout zien er elegant uit in combinatie met glas.

 

3. Kleur, structuur & motieven

Afhankelijk van het gekozen profiel materiaal is er ook een breed aanbod aan keuzes voor de kleur van je sectionaalpoort. Kunststof sectionaalpoorten zijn bijvoorbeeld beschikbaar in alle RAL-kleuren. Verder kan je je sectionaalpoort ook afwerken met een structuurlak of met verschillende motieven. Er zijn dus tal van manieren waarop je je sectionaalpoort helemaal naar jouw smaak kan vormgeven.

 

4. Sectionale poort met deur

Je kan in je sectionaalpoort ook een deur verwerken. Bij de vormgeving van je deur heb je ook verschillende uitvoeringsmogelijkheden: kies je voor een deur in dezelfde stijl als je sectionaalpoort? Verwerk je in je deur glas of niet? Plaats je je deur links, rechts of in het midden? Heeft je deur dezelfde hoogte als je poort? Een sectionaalpoort met loopdeur is erg handig omdat je niet telkens de poort zelf moet openen om bijvoorbeeld snel iets uit de binnenruimte te halen.

 

5. Automatisatie sectionaalpoort

Tot slot kan je kiezen om je sectionaalpoort handmatig of automatisch te openen en sluiten. Uiteraard is een elektrisch bediende sectionaalpoort handig omdat je de poort vanop een afstand kan openen en sluiten. Daartegenover staat wel dat automatische sectionaalpoorten doorgaans wat duurder zijn. Handmatige sectionaalpoorten kunnen wel zwaar zijn om zelf te openen, zeker wanneer je er glas in verwerkt.

 

Bespreek alle mogelijkheden met een specialist!

Ben je benieuwd naar wat er precies mogelijk is voor jouw woning? Een specialist kan je helpen de juiste keuze te maken en geeft je advies op maat, rekening houdende met jouw voorkeuren en budget. Zo kan je ook een volledig gepersonaliseerd ontwerp laten maken. Vind een geschikte installateur voor jouw sectionaalpoort met glas via onze offerteservice.

 

Prijs sectionaalpoort met glas

De prijs voor een sectionaalpoort met glas hangt af van verschillende factoren zoals de grootte van de poort, de gekozen beglazing, de kleur, de bediening, een eventuele deur… Gemiddeld betaal je voor een sectionaalpoort met glas 2.000 à 4.500 (excl. btw en incl. plaatsing).

TIP: wil je de exacte prijs weten voor jouw glazen sectionaalpoort? Dan vraag je best offertes aan bij meerdere installateurs. Zo kan je gericht meerdere prijsvoorstellen vergelijken en vind je gegarandeerd de meest geschikte vakman voor jouw klus. Ontvang vrijblijvend offertes.

 

sectionaalpoort glas

 

Waarom vertrouwen op een specialist?

Een sectionaalpoort plaatsen vraagt de nodige ervaring en expertise. Deze poorten zijn doorgaans namelijk relatief zwaar en moeten correct geïnstalleerd worden, zodat je ze vlot kan openen. Wil je zeker zijn van een correct geplaatste sectionaalpoort met glas? Doe dan een beroep op een ervaren vakman. Zo geniet je zeker van volgende voordelen:

 • Advies op maat: een ervaren vakman kan jou uitgebreid adviseren over het meest geschikte materiaal, het meest aangewezen type sectionaalpoort, de mogelijke beglazing… Daarbij houdt hij steeds rekening met jouw wensen en budget.
 • Persoonlijk ontwerp: als je samenwerkt met een specialist kan je je sectionaalpoort helemaal naar jouw smaak ontwerpen. Je kiest dan zelf het materiaal, de beglazing, het aantal secties, de kleur…
 • Kwalitatief materiaal: een vakman werkt enkel met materiaal van hoge kwaliteit, zowel voor de panelen, het glas als de eventuele automatische bediening. Zo ben je zeker van een lange levensduur.

 

Offertes vergelijken = nog meer voordelen!

Reken je op een specialist voor de plaatsing van jouw sectionaalpoort? Dan geniet je sowieso van heel wat voordelen en bespaar je zelf tijd en moeite. Door offertes van meerdere vakmannen te vergelijken kan je daarbovenop ook nog heel wat besparen. Zo vind je dus zeker de meest geschikte vakman voor je klus tegen een voordelige prijs. Vergelijk vrijblijvend meerdere offertes door onderstaand offerteformulier in te vullen:

 

 

Offertes voor (automatische) poorten ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende vakmannen