Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Sectionaalpoorten.nl Onafhankelijk advies over sectionaalpoorten en hun prijzen.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Sectionaalpoorten.nl

Sectionale poorten prijs

Door het ruime aanbod aan mogelijkheden kunnen de prijzen van sectionale garagepoorten sterk variëren. De belangrijkste factoren die een invloed hebben op die prijs zijn onder meer de bediening (manueel of elektrisch), het materiaal en de afmetingen van de sectionaalpoort. Een prijsindicatie en een overzicht van de factoren die van invloed zijn op de prijs vind je hier.

 

Gemiddelde prijs sectionale poort

De sectionale poorten prijs is afhankelijk van verschillende factoren waardoor het erg moeilijk is om er een vaste kostprijs op te plakken. Reken voor een kwalitatieve poort op een gemiddeld bedrag tussen de € 1.500 en 3.000 (incl. btw en montage).

De prijs van een sectionale garagepoort is natuurlijk afhankelijk van verschillende aspecten. De belangrijkste prijsbepalende factoren: de afmetingenbedieningmontagekosten materialen, kleuren en structuurextra voorzieningen:

 

1. Afmetingen

Een garagepoort met grotere afmetingen bestaat uit meer materiaal. Hoe meer materiaal er nodig is voor een poort, hoe hoger de prijs.

Hou er ook rekening mee dat er standaardafmetingen bestaan voor garagepoorten. Het is logisch dat een exemplaar in standaardmaten goedkoper is dan een garagepoort op maat. Maatwerk vraagt namelijk meer moeite en tijd van de vakman voor het inmeten, ontwerpen, produceren en plaatsen van de poort.

Om je een beeld te geven van de verschillen in kosten per afmeting, geven we hier enkele voorbeelden:

 • Sectionaalpoort 2.500 x 2.125 mm: ± € 745 (incl. btw, excl. montage)
 • Sectionaalpoort 2.500 x 2.250 mm: ± € 795 (incl. btw, excl. montage)
 • Sectionaalpoort 2.750 x 2.500 mm: ± € 845 (incl. btw, excl. montage)
 • Sectionaalpoort 3.500 x 3.000 mm: ± € 1.045 (incl. btw, excl. montage)
Maatwerk biedt meer dan alleen de mogelijkheid om af te wijken van de standaard afmetingen. Zo heb je bijvoorbeeld ook meer keuzevrijheid bij het ontwerp van de poort.

 

2. Bediening

De bediening van een garagepoort kan manueel of elektrisch gebeuren. Om de juiste keuze te maken moet je de kosten afwegen tegen jouw persoonlijk gemak.

 • Manuele bediening: dit is goedkoper omdat je geen motor moet voorzien. Daartegenover staat wel dat je het volledige gewicht van de poort telkens zelf moet dragen als je ze wil openen of sluiten. Zeker bij grote en zware poorten kan dat erg moeilijk zijn.
 • Automatische bediening: hierbij opent de sectionale poort zichzelf via een motor die je bedient met een afstandsbediening, codeslot, schakelaar of smartphone. Een poort met automatische bediening is duurder omdat je een motor moet voorzien.

Bij geautomatiseerde poorten zijn de afmetingen en het gewicht van de poort bepalend voor de prijs van de motor. Hoe groter en zwaarder de sectionaalpoort, hoe groter het vermogen van de motor moet zijn en hoe hoger de prijs. Verder is de prijs ook afhankelijk van het type en het merk. Reken op een gemiddelde prijs tussen de € 400 en 1000 voor een garagepoortmotor (excl. plaatsing).

Het is ook perfect mogelijk om een bestaande poort te automatiseren. Het kan eenvoudig en snel gebeuren én je bespaart er jezelf heel wat tijd en moeite mee. Ontvang vrijblijvend offertes op maat voor poortautomatisatie via de offertepagina.

 

3. Montagekosten

Een garagepoort plaatsen is niet eenvoudig. Wil je jezelf verzekeren van een correcte montage en kwalitatief eindresultaat, dan doe je er goed een vakman in te schakelen. Hou dan bij het totale kostenplaatje dan wel rekening met de montagekosten. Deze omvatten doorgaans volgende werken:

 • Inmeten en plaatsen van de sectionaalpoort.
 • Eventueel verwijderen van de oude poort.
 • Aanpassingen aan de bestaande constructie (bvb. breekwerk in de gevel van de garage).
 • Niet iedereen doet het, maar sommige installateurs rekenen extra kosten aan voor hun verplaatsing. Bespaar op deze verplaatsingskosten door te kiezen voor een vakman uit jouw buurt.

Meestal hanteren installateurs van garagepoorten een vaste prijs. Reken op een gemiddeld bedrag tussen de € 250 en 400. Wil je jouw sectionale poort laten plaatsen door een erkend installateur uit jouw buurt? Ontvang nu vrijblijvend offertes op maat van jouw project via de offertepagina.

 

sectionale poorten prijs

 

4. Materialen, kleuren en structuur

De populairste materialen om een poort te bekleden zijn pvc, metaal en hout. Welk materiaal je uiteindelijk kiest, zal vooral afhangen van je eigen smaak en het beschikbare budget. Elke materiaal heeft namelijk zijn eigen kostprijs. Pvc is doorgaans het goedkoopst, gevolgd door metaal en hout.

Naast het materiaal zijn er nog andere afwerkingsmogelijkheden. De structuur bijvoorbeeld. Een poortoppervlak waarin een structuur zit verwerkt is zo’n € 200 à € 300 goedkoper dan een poort met een glad oppervlak. 

Wat de kleuren betreft, zijn sectionaalpoorten beschikbaar in een groot aanbod aan standaardkleuren. Afwijken van de standaardkleuren kan, maar dan moet je wel rekenen op een meerprijs van gemiddeld € 50 per m². 

 

5. Extra voorzieningen

Een garagepoort kan je naar eigen wens voorzien van allerlei extraatjes. Zo is het bijvoorbeeld erg populair om een garagepoort te voorzien van een loopdeur. Via zo’n geïntegreerde garagedeur kan je makkelijk en snel de garage in of uit zonder de poort helemaal te moeten openen. Voor garagedeuren variëren de prijzen gemiddeld tussen € 600 en 1.000

 

Plaats je een garage of bijkomende garage die deel uitmaakt van jouw woning zodanig dat ze gebruikt wordt door de bewoners? Dan kan je dat onder bepaalde voorwaarden doen tegen een verlaagd btw-tarief van 6%.De voorwaarden? Je woning moet ouder zijn dan 10 jaar en uitsluitend of hoofdzakelijk gebruikt worden als privéwoning. De uitgevoerde werken moet ook rechtstreeks aan jou (de eindgebruiker) gefactureerd worden.

 

Offertes voor (automatische) poorten ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende vakmannen