Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Sectionaalpoorten.nl Onafhankelijk advies over sectionaalpoorten en hun prijzen.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Sectionaalpoorten.nl

Industriële sectionaalpoort

Heb je een bedrijfshal, magazijn of grote garage? Dan is het essentieel om een praktische, stevige en veilige garagedeur te hebben. Met een industriële sectionaalpoort bespaar je ruimte, bevorder je de isolatie in je pand en verlaag je de kans op een inbraak. Welke uitvoeringen zijn er, wat is de prijs van een industriële sectionaalpoort en met welke aandachtspunten moet je rekening houden? Je leest het in dit artikel.

Ga snel naar:
Voordelen industriële garagepoort
Uitvoeringen industriële sectionaalpoort
Prijs industriële sectionaalpoort
Belangrijke aandachtspunten
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Wat is een industriële sectionaalpoort?

Sectionaalpoorten bestaan uit meerdere panelen die je omhoog of opzij schuift zonder dat ze hierbij uitzwenken. Het grote voordeel hieraan is dat je zo veel ruimte in je pand bespaart. Geopend hangt de poort tegen het plafond of zijdelings langs de muur. Wat onderscheidt een industriële sectionaalpoort dan van een reguliere sectionaalpoort? De industriële varianten zijn nog steviger, duurzamer en inbraakveiliger. Kortom, ideaal voor jouw magazijn, bedrijfspand, appartementencomplex, …

industriële sectionaalpoort

 

Voordelen industriële sectionaalpoort

Waarom kies je voor een industriële sectionaalpoort en niet voor een reguliere sectionaalpoort? Hieronder een lijstje met de belangrijkste voordelen:

 • Betere beveiliging: door middel van veer- en kabelbreukbeveiliging, vingerklembeveiliging en een veiligheidsspoor zijn industriële sectionaalpoorten veilig en gemakkelijk om te gebruiken. Bovendien zijn ze ook inbraakveiliger dan een reguliere garagepoort.
 • Langere levensduur: industriële poorten zijn stevig gebouwd en bestand tegen intensief gebruik en wisselende weersomstandigheden.
 • Afmetingen op maat: van magazijn tot werkplaats, van appartementencomplex tot vliegtuighangar, … Industriële sectionaalpoorten zijn altijd op maat te maken.
 • Vloeraansluiting: door middel van een vloerfitting is een industriële sectionaalpoort op de juiste manier verbonden met de vloer.

 

Uitvoeringen industriële sectionaalpoort

Wil je een industriële garagepoort plaatsen? Dan kan je kiezen uit verschillende uitvoeringen. Zo kan je verschillende keuzes maken op vlak van…

 

1. Paneeldikten

Doorgaans zijn er meerdere paneeldikten beschikbaar voor sectionaalpoorten. Veel voorkomende afmetingen zijn 40 mm, 60 mm en 80 mm. Dunnere panelen zijn wat goedkoper omdat er minder materiaal nodig is, maar isoleren tegelijkertijd ook minder goed dan dikkere panelen.

 

2. Paneeltypes

Panelen van industriële sectionaalpoorten bestaan uit aluminium en/of staal. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen tussen verschillende deurbladmotieven. Denk hierbij aan stucco, microrib of vlak. Wat je ook kiest, je bent altijd zeker van een hoge kwaliteit. Sectionaalpoorten zijn duurzaam, veilig en bestand tegen wisselende weersomstandigheden.

 

3. Afmetingen

De afmetingen van industriële poorten hangen af van wat je nodig hebt als bedrijf. Gaat het om een toegangspoort? Dan is de poort zo gemaakt dat je gemakkelijk met een vrachtwagen naar binnen kan rijden. Gaat het echter om een kadepoort? Dan ligt de poort meestal hoger om de goederen direct uit te laden.

 

4. Kleuren

Industriële sectionaalpoorten zijn leverbaar in alle RAL-kleuren en af te werken met structuurlak of een kleurfolie. Door dit grote aanbod kies je vlot een kleur dat bij de rest van je bedrijfspand past. Let op: het kleuraanbod kan verschillen van vakman tot vakman. Voor een actueel overzicht van wat mogelijk is vraag je best meerdere voorstellen aan bij vakmensen actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Industriële sectionaalpoort kiezen? Schakel een vakman in!

Een vakman heeft veel ervaring met het plaatsen van industriële sectionaalpoorten en weet precies wat mogelijk is voor jouw bedrijf. Ontvang vrijblijvend voorstellen van 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt met onze offerteservice. Start je aanvraag hier.

 

Prijs industriële sectionaalpoort

Wat is de gemiddelde prijs van een industriële sectionaalpoort? Dat hangt vooral af van de afmetingen, materialen, bedieningswijze, … Een reguliere sectionale garagepoort plaatsen kost doorgaans € 1.500 à 3.000 (excl. btw, incl. plaatsing). Gezien de vaak grotere afmetingen, de betere beveiliging, … zal de prijs voor een industriële sectionaalpoort doorgaans iets hoger liggen.

 

Vergelijk prijsvoorstellen bij verschillende vakmannen

Benieuwd naar hoeveel een industriële garagepoort zou kosten voor jouw bedrijf? Vergelijk dan prijsvoorstellen op maat van meerdere vakmannen actief in jouw buurt. Zo kan je niet enkel de kosten, maar ook verschillende uitvoeringen, adviezen, uitvoertermijnen, … gericht naast elkaar leggen.

Gratis voorstellen aanvragen? Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij meerdere vakmannen actief in je buurt via onze offerteservice.

 

sectionaalpoort industrieel

 

Belangrijke aandachtspunten

Ben je geïnteresseerd in een industriële sectionaalpoort? Dan zijn er meerdere aandachtspunten om rekening mee te houden. Denk hierbij aan:

 • Handmatige of elektrische bediening: een poort open je mogelijk handmatig, maar dit kan ook automatisch met een motor. Zeker bij industriële sectionaalpoorten vormt zo’n automatische bediening met een afstandsbediening, sensoren, een app op de smartphone, … een meerwaarde. Je kan je poort daarnaast ook uitrusten met een deurbel, een klavier met een cijfercode, …
 • Ramen: met raamelementen in de panelen creëer je een effect van ruimtelijkheid en zorg je voor natuurlijk licht in je bedrijfspand. Dit is vooral interessant voor showrooms of werkplaatsen waar je producten tentoon wil stellen of veel tijd in besteedt.
 • Loopdeuren: lopen er veel medewerkers je pand in en uit? Dan heb je de optie om een sectionaalpoort met loopdeur te plaatsen. Deze zijn op vloerhoogte of iets hoger te plaatsen, afhankelijk van wat je nodig hebt. Zo moet je de poort niet constant volledig openen of sluiten.

 

BELANGRIJK: vraag gratis advies aan een vakman!

Wil je een industriële sectionaalpoort plaatsen? Dan werk je het best samen met een vakman. Die heeft veel ervaring met het plaatsen van dergelijke poorten en zoekt voor je uit wat je nodig hebt. Vergelijk offertes van 2 à 3 vakmannen actief in jouw buurt en ontvang gerichte prijzen en advies op maat. Start je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor (automatische) poorten ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende vakmannen