Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Sectionaalpoorten.nl Onafhankelijk advies over sectionaalpoorten en hun prijzen.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Sectionaalpoorten.nl

Sectionale poorten landelijke stijl: 5 voorbeelden

Een sectionale poort bestaat uit horizontale panelen die onder het plafond schuiven bij het openen. Het is ongetwijfeld de populairste garagepoort. Zo’n sectionaal systeem neemt namelijk bijna geen ruimte in beslag en biedt vele keuzemogelijkheden. Inspiratie nodig? Hieronder vind je 5 voorbeelden van sectionale poorten in landelijke stijl!

 

 

VOORBEELD 1: houten sectionale poort in landelijke stijl

sectionaal poorten landelijk hout

Deze houten sectionale poort oogt stijlvol en tijdloos. De landelijke stijl komt hier volledig tot z’n recht. In dit voorbeeld kozen de eigenaars voor een donkere houtsoort, net afgewerkt met latjes. Deze geven een extra dimensie aan de poort. Ook de witte omlijsting en de planten dragen bij aan het totaalplaatje.

Vaak zijn houten poorten wat duurder, maar je bent dan wel zeker van een warme, natuurlijke en rustgevende uitstraling. Hou er wel rekening mee dat hout enig onderhoud vergt. Om die reden is het ook aangeraden om een houtsoort met een hoge duurzaamheidsklasse te kiezen.

 

 

VOORBEELD 2: grijze landelijke sectionale poort met raamdecoratie

sectionaal poorten landelijk raamdecoratie

Een sectionale poort is ook verkrijgbaar in andere kleuren, zoals grijs. Hier zijn de eigenaars voor een authentieke houtlook gegaan. De witte omlijsting en de koperen dakgoten maken in combinatie met de donkergrijze, houten latten het plaatje compleet.

Daarnaast kozen ze voor ramen in hun poort. De kleine vierkante raamstructuur geeft een extra landelijke touch aan het geheel. Op die manier creëer je natuurlijke lichtinval in je garage. Ook kan je kiezen voor een deur in je garagepoort zodat je een extra toegang tot je huis hebt.

 

 

VOORBEELD 3: traditionele sectionale poort in PVC

sectionaal poorten landelijk pvc

Wit is een veel gebruikte kleur voor garagepoorten. In dit geval zijn de poort en de ramen in dezelfde kleur vormgegeven, wat van de vrijstaande garage één mooi geheel maakt. Ook in dit voorbeeld werd gekozen voor een bepaalde structuur in de garagepoort om de landelijke look verder te benadrukken.

Deze poort is gemaakt van PVC. Tegenwoordig is dit materiaal kwalitatief hoogstaand en tegelijkertijd budgetvriendelijk. Daarnaast kan je kiezen uit vele verschillende uitvoeringen en afwerkingen. Zo kan je bv. genieten van het onderhoudsvriendelijke PVC met de warme uitstraling van hout.

 

 

VOORBEELD 4: gekleurde sectionale poort in landelijke stijl

sectionaal poorten landelijk kleur

Eerder in dit inspiratie-artikel hebben we al bruine, grijze en witte sectionaal poorten besproken, maar ook andere kleuren behoren tot de mogelijkheden. Dit voorbeeld toont een warme, gele poort naast groene plantenbogen. Die combinatie geeft het geheel een gezellige, romantische look. Ook de rondingen bovenaan dragen hier aan bij.

De meeste mensen kiezen voor sobere kleuren omdat die tijdlozer zijn. Maar een van de grote voordelen van hout is dat het heel gemakkelijk te bewerken is. Ben je deze gele kleur dus beu? Dan kan je de poort erg makkelijk een ander kleurtje geven en opnieuw genieten van een frisse look.

 

 

VOORBEELD 5: aluminium sectionale poort in traditionele stijl

sectionaal poorten landelijk aluminium

Ondanks de strakke, betonlook gevel behoudt deze garagepoort toch een landelijke stijl. Dit komt door de onderverdelingen en gebogen bovenzijde. Omdat de donkere kleur gecombineerd is met het lichtgrijze beton oogt het geheel ook nog zacht.

Deze sectionale poort is gemaakt van aluminium. Dit materiaal komt in een moderne setting robuust over, maar in dit voorbeeld is dat echter niet het geval. Het grootste voordeel van aluminium is de sterkte en de stevigheid in combinatie met het lichte gewicht. Bovendien zijn aluminium poorten duurzaam en onderhoudsarm.

 

Laat je landelijke sectionale poort plaatsen door een expert!

Een poort plaatsen is puur vakwerk en doe je dus niet zelf. Als je een expert inschakelt, geniet je van advies op maat, een correcte en snelle plaatsing en hoogwaardige materialen. Wil je daarnaast zeker zijn van een eerlijke prijs? Vraag dan offertes aan bij meerdere professionals. Op die manier kan je goed vergelijken.

Op zoek naar een professional om jouw sectionale poort in landelijke stijl te plaatsen? Dan kan je vrijblijvend voorstellen aanvragen via het offerteformulier hieronder:

 

 

Offertes voor (automatische) poorten ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen